Milieusticker Parijs

Sinds juli 2019 is de milieuzone in Parijs aangepast en is de ZFE zone (Zone á Faibles Restreinte) ingesteld. Dit is een lage emissiezone die van kracht is van maandag t/m vrijdag tussen 8 uur ’s ochtends en 8 uur ’s avonds voor alle gemotoriseerde voertuigen tot maximaal 3500 kg. De milieuzone in Parijs bestaat uit:

  • Het centrum van Parijs (binnen de boulevard Périphérique).
  • Het gebied buiten de boulevard Pérephérique (grotendeels binnen de A86, inclusief bois de Bologne en bois de Vincennes).

Milieuzone Parijs

In het centrum van Parijs mogen alleen voertuigen rijden met milieusticker 0 t/m 3 (blauwe selectie). Onder dit gedeelte van de stad vallen de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en het Louvre. In het gebied buiten de binnenring in Parijs, mogen uitsluitend voertuigen met sticker 0 t/m 4 rijden (inclusief bois de Bologne). Houdt u altijd de matrixborden en het nieuws in de gaten. In het geval van zware luchtvervuiling, kunnen er voor Parijs en de omliggende gebieden strengere maatregelen worden opgelegd.

Beschikt u over een voertuig met een maximaal toelaatbaar gewicht van meer dan 3,5 ton? Dan geldt de ZFE emissiezone iedere dag. Dit houdt in dat iedere dag tussen 08:00 uur en 20:00 uur bovenstaande regels van kracht zijn.

De metropool Parijs heeft als doelstelling om in 2030 uitsluitend 100% schone voertuigen toe te laten in het centrum van Parijs. Houdt u daarom goed de laatste ontwikkelingen in de gaten.

Met de auto naar Parijs

Alle voertuigen tot een gewicht van 3,5 ton dienen zich binnen de milieuzone in Parijs aan de vignetplicht te houden. Dit geldt eveneens voor voertuigen met een kenteken dat in het buitenland geregistreerd staat. Tot deze gorep behoren eveneens bestuurders van huurauto's en busjes. Huurt u uw auto bij een geregistreerd Frans bedrijf? Dan is deze vaak al voorzien van een sticker. Indien u met een huurauto rijdt dat staat geregistreerd in een ander land dan Frankrijk, is dit niet altijd het geval. Wij adviseren u ruim voor vertrek bij uw verhuurmaatschappij na te gaan of uw gehuurde voertuig voorzien is van een ecovignet.

Controleert u voordat u gebruik gaat maken van de Franse wegen altijd of uw voertuig naast de milieusticker Frankrijk voorzien is van de juiste verplichte veiligheidsproducten.